Agressions sexuals Màgic

Dissabte 29 es manifestaran contra l’abandonament institucional a les víctimes d’agressions sexuals. Foto: ACN

El Comitè de Mares contra la violència sexual a Badalona i diverses entitats feministes i sindicals organitzen dissabte una manifestació al centre de la ciutat per denunciar l’abandonament institucional que asseguren que estan patint per part l’Ajuntament les víctimes de les violacions que han tingut lloc darrerament al centre comercial Magic.

La mare d’una de les víctimes, Teresa Prados, ha assegurat a la roda de premsa prèvia organitzada aquest matí a la plaça de la Vila que l’Ajuntament els ha donat l’esquena: “Ens ataquen i ens violen i aquí no passa res. Només els preocupa la imatge del centre comercial”. En aquest sentit, la secretària general del Sindicat d’Estudiants, Carol Latorre, demana al consistori que persegueixi judicialment el centre comercial i deixi de “blanquejar” el que per a ells s’ha convertit en una “cova de violadors”.

La representant del Sindicat d’Estudiants diu que amb la seva inacció, el govern municipal “sembla que estigui a sou del centre comercial i no de la ciutadania”. Teresa Prados, per la seva banda, lamenta que calguin víctimes mortals perquè es cregui a les dones “una mica”.

La portaveu del Comitè de Mares és també mare d’una jove de 17 anys, que va patir una agressió sexual al centre comercial. “Ens ataquen, ens violen i aquí no passa res. És vergonyós, fastigós i vomitiu”, ha etzibat. Segons aquesta mare, el Magic s’ha convertit en un espai “perillós”.

Amb tot, les entitats lamenten que en aquest cas encara cal depurar responsabilitats i reclamen la dimissió de la gerència del centre comercial, la cancel·lació del contracte amb l’empresa de seguretat i el cessament del comandament dels Mossos d’Esquadra que ha dirigit la investigació.

D’altra banda, lamenten la posada en llibertat i la “impunitat” dels agressors. “La meva filla ahir es va trobar un dels seus agressors pel carrer. Viuen al costat de casa i ells poden caminar impunement pel carrer i ella no perquè està aterrada”, ha explicat la mare. La jove està anant a teràpia i la mare ha dit que situacions així la fan retrocedir.

L’alcalde nega l’abandonament