AMB

La col·laboració entre Govern, sindicats i empreses, clau per les societats del benestar. Foto: AMB

El Centre de Formació Marie Curie de Santa Coloma ha acollit aquest matí la trobada entre actors econòmics i socials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per parlar sobre els reptes socials i econòmics. A banda de l’AMB, a la jornada hi han assistit representants dels sindicats UGT i CCOO i de Consells Econòmics, d’Ocupació i de Treball, tant estatals com de Barcelona, entre d’altres.

Tots ells han coincidit en la importància de col·laborar per solucionar problemes causats per la globalització, la digitalització, el canvi climàtic i la crisi sanitària. També han assenyalat la captació de talent, la superació de la bretxa digital, la promoció de la formació dual i l’avenç cap a la igualtat de gènere com a claus per assolir societats del benestar.

“L’AMB ha de ser capaç de convertir-se en un actor encara més proactiu, amb implicacions a diferents nivells que donin respostes a una nova realitat complexa i que planteja múltiples reptes”, explicava Montserrat Ballarín, vicepresidenta de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB.

La conclusió extreta pels presents ha estat que, precisament, la col·laboració entre govern, sindicats i empreses pot ajudar a dissenyar i aplicar polítiques públiques que fomentin la recuperació econòmica, la lluita contra el canvi climàtic i la inclusió i la igualtat. Per afrontar aquests tres reptes, des del 2017 existeix la Taula de Reindustrialització. Un espai que dibuixa com hauria de ser la metròpoli del futur i quins aspectes cal potenciar.