Les màquines enderroquen l’antic local de la cooperativa La Colmena a la plaça de la Vila. Foto: Salvem la Ciutat Vella

Investigació oberta per un possible cas de prevaricació administrativa en la reforma de la Ciutat Vella de Santa Coloma de Gramenet. El Jutjat d’Instrucció número 5 del municipi va admetre el passat 27 de gener la querella presentada per un veí contra dos càrrecs públics i un directiu del consistori encapçalat per Núria Parlon per presumpta revelació d’informació privilegiada, coaccions i prevaricació urbanística en la segona fase del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) del barri antic.

El cas -que es troba actualment en fase d’investigació- compta amb el posicionament favorable de la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme, que ara haurà de determinar si els fets denunciats són constitutius dels delictes descrits. En concret, la querella fa referència a presumptes irregularitats en l’adjudicació de diverses finques en favor de la companyia que gestionava els actius immobiliaris del Banc Sabadell, que també va assumir la gestió del futur pàrquing de sota de la plaça de la Vila.

La denúncia apunta directament com a responsable d’aquests possibles delictes l’actual tercera tinent d’alcaldia i regidora de Seguretat Ciutadana i Civisme, Lídia Montero, que el mandat passat ocupava la segona tinença d’alcaldia i l’Àrea de Serveis Territorials i Urbanisme. La querella també va dirigida contra l’exregidor d’Urbanisme Jordi Mas i l’arquitecte municipal Miquel Roig, màxim responsable dels serveis tècnics d’urbanisme quan van tenir lloc els fets investigats.