Manel Sorribas

Sorribas va negar haver paralitzat cap expedient. Foto: Ajuntament

El Jutjat número 4 de Badalona ha admès a tràmit la querella presentada pel Sindicat de Comandaments de la Policia Local de Catalunya (SICPOL) contra el regidor de Recursos Humans de l’Ajuntament de Badalona, Manel Sorribas. El sindicat l’acusa de no investigar diverses infraccions policials que podrien ser faltes disciplinàries greus o molt greus. Concretament, assegura que dels 17 procediments d’investigació interna oberts per la Guàrdia Urbana des del 2020, només dos han estat investigats per Recursos Humans. El sindicat, a més, assegura que, tot i els “intents de pressió” rebuts per denunciar els fets, “continuarà amb la seva tasca de representació i defensa dels drets dels professionals de la policia”.

El sindicat assenyala que Sorribas podria haver comès delictes d’infidelitat en la custòdia de documents i omissió del deure de perseguir delictes. També l’acusen de frau a la Seguretat Social per la gestió de les baixes massives que hi va haver al cos el novembre del 2022. En rebre la querella, el regidor de Recursos Humans va assegurar no haver “paralitzat o omès l’obligació d’impulsar cap expedient disciplinari”.

Expedients del govern del PP

El sindicat va explicar que la interposaven contra Sorribas per ser l’actual responsable de Recursos Humans, tot i que les infraccions disciplinàries abracen un període que es remunta més enllà del temps que ell porta al capdavant de la regidoria. Els expedients reclamats són des del 2020, quan governava el PP. Les mateixes fonts no descarten que, si s’admet a tràmit la denúncia, el jutge també investigui el predecessor de Sorribes, el popular Juan Fernández.