La incineradora TERSA, un dels equipaments en el punt de mira. Foto: A.R.

La flamant alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, va reunir-se aquesta setmana amb representants de diverses entitats ecologistes locals i moviments veïnals per acostar postures i treballar conjuntament en la millora de la ciutat en clau mediambiental. Les dues parts van valorar positivament la trobada com una oportunitat per establir una col·laboració més estreta entre consistori i moviments veïnals, una relació on fins ara hi havia més diferencies que punts de trobada.

“Vam tenir una molt bona reunió amb l’alcaldessa. Esperem aconseguir millores en el treball conjunt amb la regidora Ruth Soto. Pel bé i la salut de tots”, assenyalava a través de les xarxes socials Airenet, una de les entitats presents. A la trobada també hi van assistir representants de la Marea Verde de Sant Adrià i de la plataforma Stop Crematori, que aquesta setmana espera la publicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el cas de la llicència del Tanatori del Litoral.

Cal recordar que la plataforma va decidir presentar un recurs d’apel·lació al TSJC després que la jutgessa d’Instància del Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona desestimés la denúncia que l’entitat havia presentat per l’atorgament de les llicències de construcció al crematori. En les seves al·legacions, Stop Crematori apuntava que la primera sentència no contradeia amb suficients “arguments jurídics sòlids” el cas denunciat.