Sánchez Guijarro Gorg

Sánchez i Guijarro davant un plànol de les obres al Gorg. Foto: Ajuntament

Pas endavant per a la consolidació del futur canal del Gorg a Badalona. L’Ajuntament i el govern espanyol van acordar dilluns l’establiment d’un conveni per a la construcció del viaducte que ha de permetre elevar les vies del tren i deixar via lliure a l’estructura que canalitzarà l’aigua des del Port de Badalona.

Segons detalla el consistori en un comunicat, el projecte preveu l’elevació d’un tram de 180 metres de llargària, un tràmit imprescindible per poder connectar el canal amb el mar. ”És un dia històric per a la ciutat, ja que s’ha acordat una actuació imprescindible per a la transformació i modernització de Badalona”, assenyalava al respecte l’alcalde Rubén Guijarro, que va apuntar que només queden 3,8 milions municipals per aportar al projecte que venen recollits en la proposta del pressupost per al 2022.

La presentació de l’acord va comptar amb la presència de la ministra Raquel Sánchez, que va remarcar el compromís del govern espanyol amb un “gran repte” com és el nou canal del Gorg.
Per la seva banda, diverses entitats ecologistes han denunciat que es tracta d’una zona “contaminada” i que el projecte no té en compte criteris mediambientals.