El cartell de la polèmica campanya del Port de Badalona. Foto: PSC Badalona

Una treballadora del Port de Badalona ha estat acomiadada després de la polèmica sorgida arran de la campanya Les Pilis al Port. Diversos grups municipals de l’oposició han demanat al govern local explicacions per una rescissió del contracte que consideren “inacceptable” i han fet una crida a assumir responsabilitats per part de l’equip directiu de la zona portuària.

“Avui ha estat acomiadada una treballadora arrel de la polèmica amb el cartell. Acabo de demanar al gerent del port un consell d’administració extraordinari. Exigim totes les explicacions”, ha assenyalat aquest dimarts el regidor de JxCat, David Torrents. En la mateixa línia s’ha pronunciat el portaveu d’ERC, Alex Montornès, que ha recordat que l’actual executiu va decidir suprimir la Regidoria de Feminismes.

La polèmica va arrencar la setmana passada quan es va fer públic el cartell de la nova campanya per promocionar els establiments de restauració i les activitats del Port de Badalona. Amb l’eslògan Les Pilis al Port. Celebra el teu sant al mar!, la iniciativa va rebre nombroses crítiques per utilitzar “estereotips sexistes” que fomenten la “cosificació i la pressió estètica a les dones”, tal com denunciava el PSC en un comunicat, on exigia la retirada del cartell.

També es va pronunciar al respecte la Federació de Dones Badalona, que assenyalava que la campanya plasmava les “pressions estètiques profunditzades en la qüestió del pes”. La resposta de l’alcalde Xavier García Albiol no es feia esperar i a través de les xarxes socials apuntava que el cartell li semblava de “molt mal gust” i que ja havia donat les instruccions als responsables per procedir a la retirada immediata de la campanya.