Els sis regidors van declarar la setmana passada. Foto: Miquel Codolar / ACN

Els sis regidors de Guanyem Badalona i ERC jutjats per obrir l’Ajuntament durant el 12 d’octubre de 2016 han estat absolts aquest dimarts. La magistrada del jutjat penal número 25 de Barcelona ha considerat que “els acusats, com a càrrecs electes, no estaven sotmesos al calendari laboral aprovat, per la qual cosa no podien ser considerats subjectes actius de la prohibició de treballar o exercir les seves funcions”, tal com ha assenyalat el TSJC al seu compte oficial de Twitter.

D’aquesta manera es dona la raó als arguments de les defenses de Jose Téllez, Fàtima Taleb, Eulàlia Sabater i Francesc Duran (Guanyem) i d’Agnès Rotger i Oriol Lladó (ERC). Els advocats van argumentar que els acusats havien enviat un correu electrònic als 1.500 treballadors del consistori avisant que no havien de treballar aquell dia, però que ells van decidir obrir les dependències municipals com un acte polític emparat en la llibertat d’expressió.

El judici va quedar vist per a sentència dijous passat. Els acusats s’enfrontaven a una pena de 15 mesos d’inhabilitació i una multa per un delicte de desobediència, ja que el fiscal considerava que els regidors tenien “consciència de desobeir” quan van decidir entrar al vestíbul de l’edifici del Viver, segons va informar l’ACN.

Les defenses, però, van assegurar que aquell dia no es van obrir els llums, els ordinadors no van funcionar i que els ciutadans que van ser atesos al vestíbul ho van ser per discutir el sentit de la festa del 12-O, amb la qual cosa no es va desobeir la jutgessa que manava no treballar aquell dia.