El futur skatepark, en construcció. Mariona Sanz

Des que fa quatre anys uns vàndals calessin foc a les instal·lacions de l’skatepark de Badalona, situat a tocar del Poliesportiu de Bufalà, els patinadors de la nostra ciutat no han tingut cap espai destinat per a la pràctica de la seva activitat. Durant tot aquest temps s’han estat movent per aconseguir un nou parc adaptat a aquest esport, que mou moltíssimes persones a Badalona. Després d’haver-lo sol·licitat incontables vegades a l’Ajuntament i haver vist un i altre cop denegada la seva petició, finalment es va destinar una ajuda que va arribar del Govern a aquest projecte.

L’espai escollit va ser una superfície de 5.000 m2 al costat del polígon de Les Guixeres, al barri de Pomar, que estarà compartida amb un bicipark. Per les diferents característiques i materials necessaris per fer les dues instal·lacions, la divisió del territori ha quedat en 900m2 per a la pista d’skate i els 4.100m2 restants per a la zona de bicicletes. Els patinadors, agrupats en l’Associació d’Skaters de Badalona, van tenir la oportunitat de dir la seva en el disseny del parc i la disposició dels diferents mòduls que el conformen. Sembla ser, però, que els ciclistes no van poder opinar al respecte de manera conjunta i no acaben d’estar conformes amb el tipus de parc que se’ls està construïnt. Segons diuen, el circuit que s’ha tirat endavant correspon a una modalitat que no és la majoritària a la ciutat, sinó que s’ha fet a gust d’uns pocs. Això els fa utilitzar les instal·lacions destinades als patinadors; un fet que provoca discordàncies entre els esportistes perquè els mòduls de l’skatepark es podrien veure malmesos per les bicicletes en un espai no adequat per aquesta pràctica.

EL CONCURS

L’Ajuntament de Badalona ha convocat un concurs públic per tal de triar un nom per a la instal·lació esportiva. Tothom que hi vulgui participar té temps fins al dia 3 de desembre per fer-ho. La inauguració de l’skatepark tindrà lloc el proper 12 de desembre. Els skaters opinen que tot i que el circuit és divertit, el material no és del tot òptim: “encara falta un mes per a la inauguració i ja hem pogut observar algunes parts degradades en els diferents mòduls”. D’altra banda, el consistori ha anunciat que el nou skatepark que es troba a tocar del polígon industrial de Les Guixeres s’inaugurarà el pròxim 12 de desembre. L’Associació de Patinadors de Badalona està organitzant diversos actes per aquesta jornada.

WhatsApp