Voluntaris durant el recompte de dimecres. Foto: Fundació Acollida i Esperança

Un grup de voluntaris va participar dimecres a la nit en un recompte de persones sense llar pels carrers de Badalona i Santa Coloma de Gramenet. La tercera edició d’aquesta iniciativa al municipi badaloní -l’any passat va haver-se de suspendre a causa de la pandèmia del coronavirus- es va saldar amb un total de 48 sensesostre detectats. A Santa Coloma, el recompte va constatar la presència de 28 persones dormint als carrers de la ciutat.

Segons les dades facilitades per les diverses entitats organitzadores, els voluntaris van detectar a Badalona un total de 33 homes, quatre dones i onze que no van poder-se identificar A aquesta xifra cal sumar les 299 persones -262 homes i 37 dones- allotjades en centres, pisos d’entitats, en pensions i habitacions de relloguer o que viuen en habitatges inadequats, com per exemple naus industrials.

El recompte el van dur a terme enguany més de 120 voluntaris entre la mitjanit i les dues de la matinada i sota la direcció de la Taula Sense Llar de Badalona, que considera que les xifres d’aquest 2021 mostren una situació similar a la del 2018, quan es van detectar 57 persones dormint al carrer i 172 en pisos o pensions socials. Això, sumat a l’increment de persones acollides en recursos d’habitatge de diferents entitats, indica que s’està produint una “cronificació de la pobresa” a la ciutat.

La previsió és repetir el recompte el 2023. La Taula es planteja complementar-ho amb la realització d’alguna enquesta, qüestionari o entrevista a les persones sense llar de la ciutat per tal d’obtenir informació qualitativa a més de l’obtinguda a través del recompte quantitatiu.