Després de la feina, foto de família. Danone

Mig miler de directius d’una de les multinacionals del sector de l’alimentació més importants del món dedicant un matí a pintar la façana, arreglar les portes o condicionar les zones d’esbarjo d’una escola del barri de Sant Roc. Acostumats al despatx, la ploma i la Blackberry, van canviar de feina per unes hores i es van arromangar les mànigues de la camisa amb l’objectiu de canviar la imatge del CEIP Josep Boada.

Segons el director del centre, Casto García, ho van aconseguir. “Impressionant veure 500 directius de Danone de tota Espanya treballant a l’escola”, afirmava a Línia Badalona satisfet el màxim responsable del CEIP que assegura que “han aconseguit donar un altre aire al centre, si més no, ara és més decent”. Casto García afirma que els directius de Danone van quedar encantats amb la iniciativa i els va demanar que “no perdin un costum tan lloable com aquest”.

Va ser el matí del 19 de gener, en el marc de la convenció anual de directius de tot l’estat de la multinacional francesa que enguany es va celebrar a l’hotel Hesperia de L’Hospitalet. Altres anys havien optat per fer alguna activitat d’aventura però aquest any volien fer alguna cosa que “deixés empremta”. I què millor que reparar un col·legi d’una zona desfavorida.

Danone va organitzar una excursió per a tots els nens de l’escola a una granja. El CEIP quedava buit i era el torn dels directius que per equips es van organitzar per pintar parets, arreglar gronxadors o fer treballs de jardineria. En van quedar molt satisfets de l’experiència, que repetiran en altres ocasions. Només un però: “ens hagués agradat veure la cara dels nens el dia següent”, deia Álvaro Bordas, cap de Relacions Externes de la multinacional a Espanya.

No és la primera vegada que Danone col·labora amb el CEIP Josep Boada. També finança una escola esportiva, en la qual amb l’excusa d’ensenyar futbol es dóna classes de suport als nens i se’ls educa en valors d’higiene i nutricionals.

L’experiència va deixar a tothom més que satisfet. El director del CEIP, Casto García, va quedar “contentíssim” de les millores experimentades pel col·legi de les quals se’n beneficien directament els nens. Pels directius de Danone va resultar enriquidor. Era una prova pilot i a partir d’ara serà la línia que seguiran en termes de responsabilitat social i en activitats per a directius en convencions.