La plataforma va participar a la manifestació en defensa del català a l'escola

Més de 30.000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària han començat un nou curs a Badalona. Un curs escolar marcat per les retallades del govern català i les, si més no, polèmiques propostes educatives que el nou govern del PP vol aplicar a la ciutat. I encara que sembli que els més petits no són conscients de les decisions polítiques, molts d’ells s’hauran adonat que alguna cosa passa. Les classes en aules prefabricades, els canvis d’horaris o les “sospitoses” samarretes grogues que porten molts pares, segurament, fan pensar a molts alumnes que alguna cosa està passant.

La plataforma “Badalona es mou”, impulsora de la campanya de les samarretes grogues a la ciutat, va fer, la setmana passada, una valoració d’aquest inici de curs. La principal queixa de l’entitat és la situació en què es troben alguns centres de la ciutat, com l’escola Ventos Mir o l’institut Ventura Gassol que, segons diuen, necessiten urgentment una rehabilitació. Des de la plataforma educativa demanen també la construcció del nou edifici del Lola Anglada, així com dels centres de Montigalà i Bufalà II.

Però no tot són males notícies. El curs comença amb nous grups de P3 a les escoles Rafael Casanova, Antoni Botey, Arrels-Esperança i el Col·legi Santíssima Trinitat. A secundària, s’ha ampliat l’oferta en un grup de primer d’ESO als instituts Badalona VII i Júlia Minguell. Per altra banda, avui dijous es reuneix l’ajuntament amb pares i professors per començar a definir la fòrmula per accedir gratis als llibres de text.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram