enderroc de la fàbrica

Una de les zones on ja s’estan fent obres. Foto: Lluís Gallén

L’Ajuntament de Montgat presentava la setmana passada els resultats del procés participatiu de les Mallorquines. Els montgatins han valorat l’avanç de la transformació urbanística que contempla la construcció de més de 400 pisos.

El consistori va presentar aquest ambiciós projecte la tardor de l’any passat. Des de llavors, s’han dut a terme dos tallers de debat i també es va fer una enquesta. Tot plegat ha tingut una participació de 177 persones, 125 d’elles en forma d’enquesta, i la resta assistint als tallers. Els ciutadans que han participat en aquest procés participatiu, segons el que ha explicat el consistori, coincideixen que s’ha de transformar, total o parcialment, el sector nord de les Mallorquines. En especial, la zona de La Montgatina i La Morterera. Reclamen prioritzar els vianants al carrer Riera de Sant Jordi i els vehicles als carrers Sant Antoni Maria Claret i Badalona.

També demanen, afegeixen des de l’Ajuntament, dinamitzar el comerç, zones verdes, pisos de protecció oficial i preservar la torre de l’aigua i la galeria subterrània com a elements patrimonials del municipi.