Desnonament Sant Roc

Pertinences apilades en un desnonament a Sant Roc. Foto: J. Pujolar/ACN

L’Ajuntament de Badalona incorpora avui quinze nous treballadors per reforçar la plantilla dels Serveis Socials. Els nous fitxatges tenen un contracte de tres mesos prorrogable i serviran com un primer pla de xoc per millorar l’atenció a les persones vulnerables al municipi, que en les darreres setmanes s’ha vist fortament assenyalada per entitats, sindicats i els mateixos empleats.

“No es tracta d’una solució definitiva, però ajudarà a millorar el servei i ens permetrà continuar actuant per revertir la situació en què estan els serveis socials municipals”, apuntava al respecte el regidor de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents, que detallava que les incorporacions es destinaran als serveis bàsics d’atenció social (SBAS) i al Servei de Dependència. Torrents remarca que l’aprovació del nou pressupost –encara en fase de negociació amb Guanyem– és un factor clau per poder adoptar mesures més contundents i amb més recorregut.

Des d’entitats com la FAVB o la Plataforma Sant Roc Som Badalona consideren que aquest reforç del personal és un bon primer pas, però alerten que amb les noves contractacions no es cobreixen les necessitats de la ciutat i que calen canvis profunds en la gestió dels serveis socials. Les agrupacions també reclamen dotar l’Oficina Local d’Habitatge de suficients recursos i que s’estableixi una millor coordinació entre departaments per abordar de manera eficient les problemàtiques del municipi.