La platja de Sant Adrià de Besòs en una imatge d’arxiu. Andrés Serrano (@AndresSerrano28)

Els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Montgat han decidit finalment tancar les seves platges durant la revetlla de Sant Joan. Ambdós consistoris s’han sumat a la iniciativa que va encetar el govern d’Ada Colau a Barcelona i a la qual també van sumar-se l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. L’objectiu de la mesura és evitar aglomeracions que puguin contribuir al risc de contagi i d’expansió de la pandèmia del coronavirus.

“Per ajudar a mantenir la prudència necessària mentre no hi hagi vacuna contra la Covid-19, necessitem tancar les platges la nit de Sant Joan”, assenyalava en un missatge a través de Twitter l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, que encara no ha donat més detalls sobre com s’efectuarà aquest tancament ni sobre l’operatiu que vetllarà pel compliment d’aquesta mesura.

Pel que fa a Montgat, el consistori ha informat en un comunicat que no es permetrà l’accés a les platges des de les set del vespre del dia 23 de juny fins a les deu del matí del 24. El tancament afectarà a totes les zones de bany del litoral montgatí i no només a la platja de les Barques, l’única que compleix els requisits mínims i que està oberta al públic. L’Ajuntament també ha anunciat que reforçarà el servei de la Policia Local per tal de controlar la mobilitat a la zona del Passeig i impedir l’accés a les platges.