rutina

Foto: Pexels

Les vacances són un parèntesi necessari en la nostra vida quotidiana. Una pausa en la rutina que, paradoxalment, ens permet continuar assumint-la. Però no ens enganyem: sortir d’aquest oasi de tranquil·litat i tornar a la voràgine de les obligacions és un xoc que costa d’afrontar. I aquí és on arriba l’anomenada síndrome postvacacional.

Per combatre-la, hi ha alguns consells senzills que poden marcar la diferència. El primer que necessites és un canvi de xip, i això passa per deixar de queixar-te: el que diem en veu alta i a nosaltres mateixos és important. En comptes de parlar negativament del retorn a la rutina, parla positivament de les vacances i sigues conscient dels bons moments que has viscut. I recorda que tornar a la feina vol dir que, efectivament, tens una feina.

D’altra banda, sigues comprensiu amb tu mateix: et costarà rendir al 100% els primers dies, però t’hi adaptaràs. En la mateixa línia, cuida’t i descansa, i no comencis el curs dormint menys hores de les necessàries (set o vuit). I, per acabar, gaudeix dels caps de setmana com si fossin unes petites vacances, fent plans i activitats que et motivin, desconnectant i descansant.