nen concentrat

Foto: Freepik

Normalment associem el fracàs escolar, i fins i tot el mal comportament a classe, a problemes d’aprenentatge. Tendim a creure que si el nostre fill no avança tan de pressa com els altres és per culpa d’algun dèficit d’atenció o d’altra mena. En moments de crisi, ho podem arribar a atribuir al fet que el nostre fill no és prou espavilat en comparació amb la resta. Però aquests símptomes poden tenir una altra explicació.

Com a mínim un terç dels casos de fracàs escolar estan directament relacionats amb problemes visuals sense corregir perquè no s’han detectat a temps. És una dada del Col·legi General d’Òptics-Optometristes, que reivindica des de fa temps la necessitat d’incidir en aquesta qüestió.

La visió és important en qualsevol edat, però té un paper fonamental durant la infantesa, perquè els defectes visuals poden afectar negativament el procés d’aprenentatge. I no només això, també poden perjudicar el desenvolupament en el camp dels esports o fins i tot les relacions personals. Segons els òptics-optometristes, un 25% dels nens en edat escolar pateixen problemes visuals com ara miopia, ull mandrós i astigmatisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram