sucre i cafè

Foto: Freepik

Una de les vies més acceptades per perdre pes és la substitució del sucre per un dels molts edulcorants que hi ha al mercat. La sacarina, l’aspartam o l’estèvia són els més habituals. Tanmateix, això podria no ser una bona idea. Segons indica l’Organització Mundial de la Salut (OMS), els edulcorants no només no són efectius pel que fa a la reducció de massa corporal, sinó que poden tenir efectes indesitjats a llarg termini. L’OMS adverteix que el seu ús continuat pot augmentar el risc de diabetis de tipus 2 o de malalties cardiovasculars.

L’advertiment consta en un informe elaborat per l’organització on s’especifica que els edulcorants en cap cas contribueixen per si mateixos a reduir els greixos. L’única alternativa vàlida és el consum de sucres naturals, els que trobem a la fruita o a les begudes no ensucrades.

A més, l’OMS adverteix que cal reduir l’endolciment de la dieta, especialment entre els infants. L’excés d’aliments o de begudes ensucrades els afecta directament, perquè s’acostumen a nivells elevats de sucre a la dieta, cosa que els perjudicarà a llarg termini, sobretot si opten pels edulcorants com a alternativa.