astènia

Foto: Freepik

Se’n parla molt, de l’astènia durant la primavera. Per a molts, és la principal responsable de la fatiga generalitzada, l’atordiment, la desmotivació, la dificultat per concentrar-se, la irritabilitat o, fins i tot, la disminució de la libido. Tanmateix, l’astènia primaveral ni és ben bé un trastorn ni és tan dolenta com la dibuixen alguns.

El canvi d’estació ve acompanyat d’un augment de les hores de llum i de la temperatura respecte de l’hivern, i també de variacions en la humitat i en la pressió atmosfèrica. Tot això ens afecta, oficialment, durant dues setmanes. És a dir, que la suposada astènia primaveral, entesa com un procés d’adaptació a les noves condicions, pot durar, com a molt, unes dues o tres setmanes, segons els experts. Si els símptomes continuen, l’explicació ja no és la primavera sinó alguna altra raó.

Es pot consultar un especialista, tot i que la major part de les vegades els símptomes responen a mals hàbits, com la manca d’exercici, una dieta inadequada, acumulació de toxines durant l’hivern… També és possible que ens afecti alguna al·lèrgia o bé algun dels virus que corren pel carrer. Finalment, podrien tenir un origen psicològic, però res a veure amb la primavera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram