Mix fruita

Foto: Pexels

El sol comença a picar i qui més ho nota és la pell, la barrera protectora del nostre cos. Per protegir-la dels rajos solars és imprescindible posar-se crema (cosa que, per cert, s’ha de fer tot l’any), però hi ha altres hàbits que podem adoptar per contribuir a aquesta protecció i, en general, a la salut de la pell.

En aquest sentit, és molt important seguir una dieta adequada. Concretament, l’experta en nutrició i alimentació Marina Diana Pérez, professora de la UOC, assegura que la clau és una dieta basada principalment en aliments d’origen vegetal, el que es coneix com una dieta plant-based. “Les fruites, les verdures, els llegums i la fruita seca són aliments amb vitamines com la C i la E, polifenols i àcids fenòlics que contribueixen a la defensa oxidant de la pell enfront d’agents externs com el dany induït per la radiació ultraviolada (UV)”, explica aquesta experta.

Poden ser de gran ajuda fruites com el mango, el meló, la taronja, el tomàquet, la magrana, el maracujà o el raïm, i verdures com el kale o col verda, ric en carotenoides i vitamina C. També els llegums, els fruits secs (especialment les ametlles) i el cacau, el te verd o el cafè, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram