La badalonina, en un dels podis a Sabadell. Foto: RFEN

El Campionat d’Espanya que va acabar ahir a Sabadell va servir per confirmar una cosa: Mireia Belmonte ha recuperat una molt bona versió seva. La nedadora badalonina de l’UCAM Fuensanta va guanyar cinc medalles d’or i va aconseguir dues marques mínimes per al Mundial que se celebrarà a Gwangju (Corea del Sud) entre el 12 i el 28 de juliol.

En aquesta ocasió, la Federació Espanyola va augmentar els requisits per fer mínimes, i tots els participants havien de fer bones marques tant en les curses de classificació com en la final, cosa que ha provocat que en aquesta cita s’hagin obtingut menys mínimes per a la cita del juliol del que és habitual.

Belmonte, de fet, només ha aconseguit dos bitllets per al campionat de Gwangju, en els 800 i els 1.500 metres lliures. Les marques obtingudes en les seves altres tres victòries (200 estils, 200 papallona i 400 lliures) no van ser suficients per obtenir la plaça en la gran competició d’aquest any 2019.

CONFIRMADA A LA CHAMPIONS
La badalonina, a més, és un dels noms confirmats per a la Champions Swim Series que la FINA organitzarà entre aquest mes i juny. La primera cita d’aquesta competició serà a Guangzhou a finals de mes, i les altres dues seran a Budapest i Indianapolis.