Olga Ruano jugant

Olga Ruano anota una cistella contra el RACA Granada. Foto: David Grau

“És evident que necessitem l’Olga Ruano com l’aire que respirem”, confessa Franc Famadas, durant la primera transmissió a Televisió de Badalona de la Penya, de Lliga Femenina Challenge. Qui provoca el desig del narrador és Olga Ruano, que trenca el màxim avantatge del RACA Granada (31-42) amb un dos més u. Ruano és mestra d’ESO i cada any sap més llatí a la pista.

Famadas és un etern defensor del joc amb pivot i abans ha insistit en buscar Ruano, l’única 5 sana de l’equip verd-i-negre. La número 44 assumeix la responsabilitat i troba la complicitat de Blanca Garcia i de Mireia Vila, a qui li encanten els moments calents. La badalonina se sent còmoda en els moments incòmodes. És quan Vila anota 11 punts, amb tres triples sense error. L’últim posa el 59-55, amb poc menys de cinc minuts per jugar-se.

“No podia ser d’una altra manera. Pilota interior, rep Ruano d’esquenes, es gira i aconsegueix el bàsquet sense por”, celebra Franc Famadas. 63-57 quan falta poc més d’un minut. El narrador sap que la seva estrena acabarà en victòria. Final: 65-59. Triomf de mèrit de la Penya el passat diumenge contra un rival amb jugadores de pes com Andrea Boquete o Patricia Benet. El proper repte, dissabte, contra l’Al-Qázeres a Extremadura.