El pivot turc, en una imatge recent. Foto: CJB

Kerem Kanter no va jugar ahir amb la Penya a Istambul (de fet, ni va viatjar a la capital turca amb els seus companys), però l’absència de l’interior otomà no va obeir a una decisió de Carles Duran o a una lesió. Kanter no va viatjar a Turquia per jugar contra el Darüssafaka per motius polítics, ja que el seu germà Enes, pivot dels Boston Celtics de l’NBA, és una de les veus més crítiques contra el govern de Recep Tayyip Erdogan.

De fet, Enes ha donat suport públicament al moviment islamista Hizmet i és un fidel seguidor del predicador Fethullah Gülen (impulsor del cop d’estat fallit del juliol del 2016), cosa que l’ha fet ser considerat un traidor a la pàtria i que se li retiri el passaport turc (encara que aconseguirà la nacionalitat nord-americana aviat i va néixer a Suïssa).

Tot i que Kerem no s’ha manifestat públicament de forma tan rotunda com el seu germà, el temor a ser detingut per la policia turca va fer que el jugador anunciés, diumenge passat amb una piulada, que no formaria part de l’expedició verd-i-negra. Kanter va aprofitar per demanar disculpes “als fans del bàsquet a Turquia que em volien veure jugar a casa de nou”.

LA HISTÒRIA ES REPETEIX
La d’ahir, però, no és la primera absència de Kanter per aquest mateix motiu en aquesta temporada. L’aler-pivot de la Penya ja es va perdre el viatge a Kazan del passat 23 d’octubre, ja que també temia ser detingut per les bones relacions que manté Turquia amb el govern de Vladimir Putin.