La pinya dels jugadors després d’un dels gols del partit. Foto: Eloy Molina

El 6 de gener van venir els Reis Mags, però la màgia va continuar ben present a Badalona durant tota la setmana. De fet, la ciutat va viure una altra nit màgica només cinc dies després de la visita de Ses Majestats: el CF Badalona, un equip que ocupa la posició de promoció de descens al grup 3 de Segona Divisió B, es va convertir en David per derrotar Goliat, el Getafe (2-0), tot un conjunt de Primera Divisió i que aquesta temporada també disputa l’Europa League. El triomf permet que els escapulats accedeixin a la ronda de setzens de final, en la qual rebran el Granada.

La nit de l’11 de gener del 2020, doncs, ja forma part de la memòria esportiva del Bada i de tota la ciutat, basquetbolística de cor, però que va viure el compte enrere de l’eliminatòria amb ganes. El Bada (i els Betulians, al costat de l’equip com sempre) hi van posar la seva part, fent bullir l’olla a les xarxes socials i als carrers. “Esperem que s’omplin les graderies i que la ciutat gaudeixi d’un espectacle de primer nivell futbolístic”, explicaven des del club en la prèvia. Doncs dit i fet, les entrades es van exhaurir i 4.384 escapulats (una de les millors entrades d’ençà del dia de la inauguració del camp, fa tot just tres anys) van citar-se al Municipal per, com diu el tòpic, convertir-se en el jugador número 12.

Manolo González va posar sobre la gespa un onze força titular però amb alguns canvis, com l’entrada d’Álex Sánchez a la porteria en el lloc de José Miguel Morales. José Bordalás, per la seva banda, també va fer alguna rotació, però va plantar-se al Municipal amb titulars com l’alellenc Marc Cucurella, el central Djené Dakonam o els davanters Ángel i Jorge Molina.

Però tot i que els azulones es van plantar a Badalona amb molts dels seus titulars, els minuts van començar a passar àgilment sense que Sánchez hagués d’intervenir gaire. Robert i Valentín als carrils i Robusté, Pelón, Moyano a l’eix de la defensa es van convertir en un mur inaccessible per als migcampistes i els davanters visitants.

El Bada va jugar amb un home més gairebé una hora i va sentenciar el matx en cinc minuts

Les primeres grans notícies a favor del Bada arribarien cap a la mitja hora de partit. Al minut 30 del primer temps, el visitant David Timor va veure la segona targeta groga (el controvertit Mateu Lahoz ja havia expulsat Manolo González 15 minuts abans), mentre que Ángel es retiraria del camp pocs minuts després per lesió i en el seu lloc entraria Arambarri, en un moviment de peces defensiu.

Al segon temps, però, l’aspecte físic va començar a inclinar la balança a favor del Bada. L’equip començava a trepitjar àrea contrària, els duels directes no queien sempre del mateix cantó i l’afició, cada minut que passava, creia més en el triomf. Robusté va salvar amb astúcia i velocitat una de les poques ocasions clares que s’havia generat Jorge Molina. Pocs minuts abans, a l’altra àrea, Chema Moreno havia estat a punt de marcar, però la seva rematada va marxar per sobre del travesser dels madrilenys.

El pas dels minuts podia fer pensar en una pròrroga, però Moreno va decidir que no volia jugar 30 minuts més. Al minut 86, el davanter madrileny va aprofitar una centrada mil·limètrica de Robert des del carril dret per trencar el 0-0 inicial i posar un peu de l’equip als setzens de final de la Copa.

Però el gol més maco de l’eliminatòria (i el que faria embogir definitivament el Municipal) encara l’havia de marcar Hugo Esteban. L’extrem valencià, que havia entrat per Cris Montes al 81, va transformar de forma magistral una falta situada uns dos metres per davant de la frontal de l’àrea visitant i força ajustada a la dreta. El porter del Getafe va arribar a tocar la pilota, però aquesta va acabar reposant al fons de la xarxa.

Els últims segons, que podien haver estat eterns, van ser de celebració i comunió entre l’equip i l’afició, que després del xiulet final van celebrar la classificació plegats. Als setzens (que es jugaran dimecres) els espera el Granada, però el Bada recordarà per sempre més aquesta nit màgica.