El joc interior blau-grana es va imposar a la pintura

El FIATC Joventut no va ser rival pel Barcelona Regal a la final de la Lliga Catalana. Els homes dirigits per Salva Maldonado van caure derrotats per quaranta punts de diferència (54-94) davant d’un equip molt superior en tots els aspectes del joc. L’eficàcia anotadora del pivots blaugranes, sumada a la poca contundència defensiva de la Penya van ser la clau d’un partit en què la igualtat només es va mantenir durant el primer quart (18-18).

La final va començar amb un Barça Regal que imprimia un ritme de joc molt alt, aprofitant les badades defensives de la Penya per anotar amb facilitat. El joc interior dels de Xavi Pascual, amb Boniface Ndong al capdavant, va realitzar un primer quart impecable amb quasi un 100% d’encert en tirs de dos punts. Tot i així, la Penya es va recuperar dels seus errors inicials i va encadenar algunes cistelles consecutives dels seus homes de perímetre que van permetre empatar el matx a 18. A partir d’aquí, un parcial de zero a nou a favor del Barça va trencar el partit. I és que, la superioritat en el rebot defensiu va permetre als de Xavi Pascual jugar al contraatac, finalitzant la primera meitat amb disset punts d’avantatge en el marcador.

Lluny de reduir la intensitat, els blaugranes van continuar imposant el seu domini a la segona part davant d’una Penya en la que només Jelinek, Todorovic i Pooh Jeter oposaven resistència. El base nord-americà del FIATC Joventut va anotar set punts consecutius a les acaballes del partit, que tampoc van servir per maquillar el resultat final (54-94). Es tracta d’un cop moral molt dur pels homes de Salva Maldonado, que hauran de treballar de valent per reconduir la situació de l’equip abans de l’inici de la Lliga Endesa.