Ante Tomic intenta postejar davant d’un rival. Foto: CJB

72 hores de la data originalment prevista, dilluns passat, la Penya va tornar a l’ACB i va haver de remuntar per derrotar l’Unicaja. Els de Carles Duran van anar de menys a més (81-73), refent-se d’un mal inici de partit.

Un cas de positiu (que es va conèixer divendres passat) per coronavirus en el conjunt andalús va obligar els malaguenys a haver de repetir els tests i a reprogramar l’enfrontament.

La Penya va trobar-se al davant un equip que va basar la seva estratègia ofensiva en el tir exterior, tot i que els de Luis Casimiro tancarien el partit amb un 6 de 18, amb cap jugador anotant més de dos triples. L’arrencada, però, va ser favorable als visitants, que aconseguirien una renda màxima d’11 punts, que seria neutralitzada (i capgirada) en el segon període, quan el Joventut recuperaria la seva recepta habitual de defensa intensa i atacs ràpids.

Els de Duran van tornar molt endollats del descans, especialment en defensa, i això va ser una de les grans claus del bon inici de la segona part. Amb molts bons minuts de Joel Parra, i amb un Ante Tomic que va buscar associar-se constantment amb Pau Ribas, la Penya portaria el seu avantatge als 15 punts, però els visitants reaccionarien i reduirien la distància a només quatre. Ferran Bassas i Vladimir Brodzianski van aparèixer en la recta final per assegurar el primer triomf d’aquest curs 2020-21.

Amb la moral alta després d’aquest triomf, i si no hi ha cap més contratemps per casos positius, la Penya encara ha de jugar dos partits més en aquesta setmana. El primer serà demà a les set de la tarda a Sevilla, a la pista del Betis, mentre que l’últim tornarà a ser diumenge a l’Olímpic, a les sis de la tarda contra el Real Madrid.