Bassas, eufòric després de certificar la victòria. Foto: CJB

Tercera victòria al top 16 i pas de gegant cap als quarts de final de l’EuroCup. La Penya de Carles Duran va tornar a mostrar la seva bona versió de les nits europees i ahir a la nit va derrotar l’AS Monaco (79-72) per situar-se líder en solitari del grup E d’aquesta competició.

Sense Shawn Dawson, però de nou amb Pau Ribas (que va tenir poc més de nou minuts de joc), els verd-i-negres van veure’s sorpresos d’entrada per la posada en escena dels monegascos, que s’adjudicarien el primer parcial. A partir del segon, però, els de Duran prendrien la iniciativa, tot i que un parcial en la recta final del segon quart faria que el marcador encara fos favorable als visitants al descans (38-40).

Els badalonins van tornar a endollar-se després de passar pels vestidors i arribarien a tenir un +9 (56-47) abans que s’acabés el tercer parcial. Tot i l’estil defensiu dels visitants, la màxima arribaria a ser de +12, distància que obligaria l’actual líder de l’LNB Pro A francesa a atacar més a la desesperada. El Joventut, però, sabria contenir aquesta ofensiva i lligar el triomf.

ÚLTIM PARTIT DEL MES
Ara, Europa queda aparcada fins a la setmana que ve, quan la Penya tornarà la visita als monegascos, de manera que l’equip treballa per preparar l’últim partit del mes, el retorn a l’ACB. Serà dissabte, a les sis de la tarda, a l’Olímpic contra el Fuenlabrada, el quinzè classificat de la lliga. Els madrilenys van guanyar en el partit de la primera volta (93-84).