Dissabte de la setmana que ve serà, si res no canvia, un dia històric (i trist) a Badalona. Abans-d’ahir es va anunciar que el dia 30 d’aquest mes es tancaran les instal·lacions del Centre Parroquial Sant Josep, un fet que, entre altres derivades, afectarà els equips esportius del CPSJ, tant de categoria absoluta com de la base. S’obre, doncs, un escenari d’incertesa, ja que a hores d’ara no saben on podran entrenar i jugar.

La notícia va córrer com la pólvora, fins al punt que, la nit del mateix dimarts, l’alcalde Álex Pastor va penjar un comunicat a Twitter explicant que el tancament es deu a “la no obtenció de la llicència d’activitats necessària i imprescindible”. Dit d’una altra manera, la clausura obeeix a motius de seguretat.

Aquesta argumentació, però, xoca amb un altre text, publicat poques hores després, per part de la junta directiva del CB Sant Josep, que assegurava no tenir constància de “cap informe tècnic que defineixi les deficiències de les instal·lacions” i deia que, si això és així, el club n’ha d’estar degudament informat.

Discrepàncies a banda, un punt comú entre Ajuntament i Centre Parroquial és la necessitat de treballar per trobar una solució per “donar continuïtat a les activitats que s’hi fan”. En aquest sentit, tant des de les entitats com des del consistori admeten que s’estan mantenint reunions (en les quals també hi ha implicat l’Arquebisbat de Barcelona) i que n’hi haurà més. Pastor va voler calmar també els usuaris i les famílies i els va dir que té previst reunir-se “en breu” amb ells per exposar les decisions que s’hagin pres.

SOLIDARITAT
Sigui com sigui, la notícia ha generat una onada de solidaritat per part de sota la ciutat. Polítics com Oriol Lladó (ERC) i clubs de la ciutat han lamentat la decisió i han transmès la seva solidaritat a les entitats esportives del CPSJ.