L’eufòria posterior al triomf. Foto: Lola Morales / FEFA

Hi ha algun sentiment que superi en intensitat i alegria guanyar la cinquena lliga consecutiva (i l’onzena en la història) i fer-ho a casa? Aquesta és la pregunta que se’ls hauria de fer als Badalona Dracs, que dissabte passat van allargar la seva hegemonia en el futbol americà estatal derrotant els Las Rozas Black Demons a Badalona Sud (21-31).

La victòria s’explica, en bona part, per la defensa de l’equip d’Óscar Calatayud, que al llarg dels quatre quarts va arribar a interceptar en quatre ocasions les passades del quarterback dels madrilenys, el canadenc Chris Merchant. De fet, els badalonins van quedar-se sense anotar en el primer parcial, saldat amb una única anotació per als Black Demons. El partit va tornar-se molt més intens en el segon període, amb dos touchdowns i un field goal dels Dracs, que capgirarien el resultat fins al 7-17, però una nova anotació dels madrilenys li posava pebre de nou al matx, que arribava 14-17 al descans.

Una cursa imparable d’Edu Molina tornaria a ampliar la distància als 10 punts, però els Black Demons, en aquest cas amb una passada, tancarien el tercer període anotant el 21-24. A l’hora de la veritat, però, emergiria la defensa dels badalonins (amb un enorme Marc Piña, que gràcies a les seves dues intercepcions va endur-se l’MVP de la Spanish Bowl). A més, Sergi Gonzalo sentenciaria definitivament amb l’última anotació.

La poca afició que va poder accedir al recinte i la plantilla i l’staff, doncs, van celebrar una nova fita per al club i la ciutat.