Guillem Vives

Guillem Vives, durant el partit contra l’Hamburg. Foto: David Grau

“És un treballador molt seriós. Sempre està concentrat, vol fer les coses bé i aprendre. Molts joves no tenen el seu caràcter perquè ell sempre està escoltant i es deixa l’ànima per millorar. No es conforma amb la Lliga ACB, desitja més i ho veus en els seus ulls a cada entrenament”, retratava a Guillem Vives (Barcelona, 1993) Tariq Kirksay, en una entrevista per a Cronómetro de Récords a principis de maig de 2014.

Vives vivia la seva temporada completa amb el primer equip de la Penya, després d’haver crescut al club des de mini i al vinculat, el CB Prat. Dies després, seria escollit Millor Jove de la competició en un any on va acaparar molts elogis. Dos mesos més tard, Vives fitxaria pel València Basket, on passaria set cursos i guanyaria la Lliga ACB, la Supercopa i l’Eurocup.

El passat estiu es va anunciar la seva tornada a Badalona, amb un contracte per dues temporades i una més opcional. Ara, amb la lesió Ferran Bassas, Vives s’ha de multiplicar encara més a la pista. Ho va patir, i de quina manera, l’Hamburg a l’Eurocup fa pocs dies. El base va anotar només dos punts en la victòria per 73-56, però va ser el timó del seu equip generant-ne moltíssims més (va firmar vuit assistències, nou faltes, quatre rebotes i 21 de valoració). És l’MVP generós.