La temporada 2020-21 de les liles ha estat més que notable. Foto: FSA

Una derrota, per definició, mai és dolça ni agradable, però en l’esport, quan perds sent coherent amb les teves idees, de vegades fa una mica menys de mal. L’Snatt’s Sant Adrià, doncs, va viure entre divendres i dissabte de la setmana passada un episodi similar.

Les de Dani José van competir, amb l’equip més jove de la fase d’ascens (amb nou jugadores formades a la base lila), però sap que el retorn a la Lliga Femenina 1 de bàsquet haurà d’esperar, com a mínim, una temporada més.

El conjunt adrianenc va haver d’esperar un dia per començar a competir (els primers partits es van jugar dijous de la setmana passada a Leganés), però la seva estrena va ser d’allò més contundent: l’endemà l’equip va passar per sobre del Canoe (85-59) gràcies a una segona part extraordinària, amb cinc jugadores anotant 10 punts o més.

El triomf contra el conjunt de Madrid situava les liles amb moltes opcions de classificar-se per als partits decisius, però dissabte, contra l’Ardoi, la pel·lícula va ser ben diferent (91-59). Les de José no van estar còmodes en cap moment, ja que el conjunt navarrès va saber neutralitzar a la perfecció les seves virtuds. Erràtiques en els llançaments (especialment en els triples, amb un 21% d’encert), les adrianenques arribarien a situar-se a 10 punts (55-45) al tercer període, però una inspirada Tamara Montero (28 punts, amb 7 de 10 en tirs de camp i 11 d’11 en tirs lliures) va evitar l’accés a la semifinal i va acabar amb el somni lila.