Belmonte era partidària de canviar la data. Foto: Instagram (@miss_belmont)

El Comitè Olímpic Internacional, un organisme considerat immòbil i força reticent als canvis, ha publicat fa unes hores un comunicat, conjuntament amb el govern del Japó, explicant que treballa per buscar una data alternativa a la fixada per als Jocs Olímpics i Paralímpics que s’havien de celebrar aquest estiu.

I és que d’ençà que a finals de la setmana passada l’executiu nipó i el COI es mostressin disposats a mantenir les dates previstes per a les dues cites de Tòquio, el degoteig de crítiques per part d’esportistes, clubs, federacions i comitès estatals ha estat constant, fins al punt que s’han compromès a treballar a trobar una nova data per a les competicions olímpica i paralímpica “no més tard de l’estiu del 2021”. A la pràctica, i a falta de la confirmació oficial, es pot donar per fet que Tòquio 2020 acabarà convertint-se en Tòquio 2021.

El comunicat conjunt va publicar-se poques hores després que a totes aquestes veus contràries se sumessin les de dos dels principals esportistes de la comarca: la de la nedadora Mireia Belmonte i la del marxador Jesús Ángel García Bragado.

La badalonina, que fa dies va veure com totes les instal·lacions on podia entrenar han tancat, va publicar un vídeo a les seves xarxes socials donant les gràcies a tothom que està treballant “perquè el confinament sigui més suportable” i va dir que “seria irresponsable que tots els esportistes ens trobéssim a la Vila Olímpica”. Belmonte també va dir que cal garantir la igualtat de condicions entre els esportistes.

En termes similars es va manifestar Bragado, madrileny de naixement però establert a Sant Adrià. El marxador troba “lògica” la decisió de les autoritats davant de la que podria ser la seva vuitena participació olímpica.