Pau Ribas, en una acció d’atac de la Penya. Foto: C. Macel / Nanterre

Somriures després d’aconseguir una fita. La Penya de Carles Duran va classificar-se, ahir a la nit, per al Top8 de l’EuroCup de bàsquet, on l’espera la Virtus de Bolonya (en una eliminatòria al millor de tres partits amb el factor pista per al conjunt italià). Els verd-i-negres haurien aconseguit el bitllet fins i tot amb una derrota per menys de cinc punts, però van guanyar a la pista del Nanterre (88-95).

La tranquil·litat definitiva, però, no arribaria fins al tercer quart, ja que el primer parcial va ser favorable als francesos. Si en el darrer partit europeu el protagonisme ofensiu en el primer tram va ser per a Ferran Bassas, ahir va recaure en Ante Tomic. De mica en mica, els badalonins van anar neutralitzant l’empenta dels parisencs, fins al punt d’arribar al descans amb una renda de dos punts (45-47).

Els verd-i-negres van seguir exhibint la seva millor versió defensiva després de tornar dels vestidors i això va coincidir també amb moments d’un joc àgil i d’encert en els triples. La Penya només va concedir 14 punts en el tercer quart (en l’anterior només n’havia encaixat 16) i va encarar els últims 10 minuts de partit amb un peu i mig en la següent ronda (59-70). Tot i això, els locals, amb un joc molt físic, aconseguirien retallar la distància fins als cinc punts (74-79), però un triple de Xabi López-Arostegui va dinamitar la reacció del conjunt francès.

Europa, doncs, queda aparcada de moment, ja que el pròxim repte per als verd-i-negres serà el partit de la 26a jornada de l’ACB, que l’equip jugarà demà passat a les sis de la tarda a l’Olímpic contra l’Obradoiro de Santiago de Compostel·la. Serà el primer dels dos partits de lliga dels pròxims dies, ja que dimecres de la setmana que ve l’equip recuperarà l’enfrontament que es va suspendre en la jornada 21 i visitarà el WiZink Center, la pista de l’Estudiantes.

INJECCIÓ ECONÒMICA
Institucionalment, l’inici d’aquesta setmana ha portat dues bones notícies en la parcel·la econòmica, ambdues conegudes dilluns. La primera és la de la confirmació d’una ampliació de capital de 4,9 milions, aprovada en una assemblea general extraordinària, que servirà perquè el club tingui el “múscul econòmic necessari” per combatre els efectes de la pandèmia.

El president, Juanan Morales, va destacar la importància d’aquesta ampliació de capital, ja que tot i que la situació econòmica de l’entitat ha millorat en els darrers anys, encara s’arrossega deute amb Hisenda i des del mes de març de l’any passat, els ingressos per patrocinadors han caigut, com en la resta de clubs.

L’altra notícia la va publicar 2Playbook, un mitjà especialitzat en informacions econòmiques del món de l’esport. El Joventut estaria estudiant tres ofertes que hauria rebut per vendre els terrenys de Mas Ram. Si aquesta operació es tanca, segons aquest portal, el club podria eixugar el deute amb Hisenda.