El marxador, en un moment de la prova. Foto: JA Miguélez / RFEA

Incombustible seria l’adjectiu que millor defineix Jesús Ángel García Bragado. L’atleta, que el dia 17 d’aquest mes complirà 50 anys, va acabar en la vuitena posició en la final de 50 quilòmetres marxa la nit de dissabte a diumenge passat en el Mundial d’atletisme de Doha.

El madrileny, resident a Sant Adrià (és regidor del PP a la ciutat), va completar la prova en 4 hores, 11 minuts i 28 segons, un temps que també li serveix per tenir a l’abast de la mà el bitllet per als Jocs Olímpics que es disputaran a Tòquio durant l’estiu de l’any que ve: en qualsevol de les proves que han de venir només ha de fer la marca mínima per tenir plaça assegurada a la capital japonesa el 2020.

Després de la final, marcada per la intensa calor que feia en aquest país del Golf Pèrsic, i encara mentre recuperava l’alè, Bragado va ironitzar dient que la pitjor marca de la seva vida en aquesta distància l’acosta als Jocs. El veterà marxador també va assegurar que signa obtenir la mateixa posició en els Jocs i que el seu pròxim gran objectiu serà el Campionat d’Espanya (a Torrevella el febrer del 2020), l’última gran cita abans de Tòquio.

13 MUNDIALS I 7 JOCS…
Bragado és una institució, un atleta respectadíssim a Espanya, Europa i arreu del món… i té el rècord de participacions en Campionats del Món (el que s’ha disputat a Doha ha estat la seva tretzena cita mundialista) i en Jocs Olímpics, amb set presències que, molt previsiblement, l’any que ve es convertiran en vuit.

El marxador va aconseguir el seu primer (i únic) Mundial a Stuttgart l’any 1993, mentre que el seu millor resultat a uns Jocs és la quarta plaça del 2008 a Pequín.