La badalonina està recuperant la seva millor versió. Foto: S.Kempinaire / FFN

De mica en mica, prova a prova, Mireia Belmonte comença a recuperar la seva versió més òptima. La badalonina va brillar amb llum pròpia diumenge passat a Marsella, aconseguint la victòria en la prova de 800 metres lliures en l’FFN Golden Tour, organitzat per la Federació Francesa. Belmonte, que s’havia classificat per a la final el matí del mateix dia, va completar la prova amb un temps de vuit minuts, 27 segons i 12 centèsimes (la millor de l’any); el triomf, però, va haver de treballar-se’l de valent, ja que la segona classificada, l’australiana Madeleine Gough, va ser segona amb una marca només 28 centèsimes pitjor. Jimena Pérez, del Gredos San Diego i companya d’entrenaments de Belmonte a Sant Cugat, va pujar al tercer esglaó del podi.

Belmonte va completar la seva actuació a la ciutat de la Costa Blava amb una actuació notable en la prova dels 1.500 lliures, amb una marca de 16 minuts, 19 segons i 94 centèsimes, també la seva millor marca en aquesta prova en la temporada (millorant en nou segons el temps que va aconseguir a Itàlia fa unes setmanes). En aquesta prova, Gough li va guanyar la partida.

Sigui com sigui, aquestes actuacions demostren que la badalonina està a punt per al pròxim gran repte: l’Open d’Espanya absolut de primavera, que es disputarà entre els dies 6 i 10 del mes que ve a les instal·lacions del Club Natació Sabadell.