El club reforça l’aposta pel bàsquet femení amb l’ascens. Foto: CJB

Des de divendres passat és oficial: el primer equip del Joventut jugarà a la Lliga Femenina 2, la segona màxima categoria del bàsquet estatal. El club havia sol·licitat plaça en aquesta divisió després de saber que la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) la volia ampliar de dos a tres grups i a finals de la setmana passada ja es va comunicar de forma oficial l’admissió de les verd-i-negres, que s’integraran en el grup 3 de l’LF2.

El president de la Penya, Juanan Morales (que en la primera presa de contacte amb els mitjans després d’assumir el càrrec l’any 2017 va dir que el bàsquet femení era una de les assignatures pendents del club) va destacar que aquesta és “una oportunitat que no podíem deixar escapar; és un d’aquells trens que si l’agafes en marxa et fa pujar l’equip a un altre nivell. Serà un gran repte estar en un escenari esportiu tan e-xigent, però ho afrontem amb molta confiança”.

Quan es va aturar la competició, a principis de març, l’equip badaloní era el segon del seu grup de Primera Catalana (amb un balanç de 15-4) i s’havia merescut l’ascens a Copa Catalunya. La Penya, però, se saltarà aquesta categoria i passarà a jugar directament contra equips com el BF Viladecans, el Basket Almeda i la UE Mataró, els altres conjunts catalans que també ascendeixen. A la Lliga Femenina 2 hi ha conjunts com el Lima-Horta de Barcelona, el filial de l’Uni Girona, el Barça-Santfeliuenc i el Segle XXI d’Esplugues.

Així, aquest estiu el treball de la secretaria tècnica haurà de ser més intens que mai, ja que a banda de dissenyar el projecte del sènior masculí, amb participació continental inclosa, haurà de dotar el primer equip femení de les peces necessàries per competir en una categoria tremendament més competitiva i exigent que la Primera Categoria.