Tornem a estar igual que el 2019.
Sí, realment tornem a estar en una situació endimoniada. Es parla molt de qui ha de tenir l’alcaldia i gens de què és el que volem fer amb el nou govern. La casa per la teulada.

Aquest cop estan disposats a tornar a cedir i investir Guijarro si es compromet a deixar fora del govern el PP?
És una pregunta molt complicada. Ara per ara no contemplem cap altre candidat que no sigui Dolors Sabater. No podem perdre el seu capital. Però més enllà de si algú ha de fer un pas al costat o no, per a nosaltres és molt més important parlar de política. O trobem una solució o tota l’esquerra va de cap al fracàs.

L’aposta de Guijarro és un govern de 27 regidors. S’hi veuen?
Nosaltres un govern amb el PP no el farem, lògicament. Tenim models antagònics. Però estem oberts a parlar amb el PP de tot allò que es pugui consensuar. Ara bé, la ciutat necessita una majoria de progrés de 16 regidors, independentment que el govern acabi sent de 16 regidors o de menys. Això ja es veurà.

Estarien disposats a estudiar un candidat alternatiu, com Aïda Llauradó o un del seu propi grup?
Ningú ens ha vingut amb una proposta alternativa amb cara i ulls. És un escenari que no contemplem. No creem falses expectatives. La nostra candidata és Dolors Sabater.

És optimista?
O ens descarreguem les motxilles, posem els comptadors a zero i fem un reset, o fins que no hi hagi un canvi generacional no ens en sortirem.

(Alex Montornès, ERC)