Amb aquest nou centre, Mercadona en tindria 6 a la ciutat. Foto: Arxiu

El petit comerç badaloní ha mostrat el seu rebuig frontal a la requalificació d’uns terrenys de 6.000 metres quadrats al barri de Pomar, que passaran a tenir un ús comercial, tal com va votar el Ple en una sessió extraordinària divendres passat. La mesura va ser aprovada amb els vots de PP i CiU, l’abstenció del PSC i el vot en contra de dos membres d’ICV-EUiA.

Aquests terrenys són propietat del Joventut de Badalona des de l’any passat, quan els va comprar a l’INCASOL. Ara, el club vol vendre’ls a Mercadona perquè hi instal·li un supermercat. Els comerciants, en aquest sentit, s’oposen a l’obertura d’aquesta superfície comercial i anuncien que “prendran totes les mesures administratives i estudiarà totes les vies legals possibles” per evitar-ho, tal com assegura la Federació d’Associacions de Comerciants de Badalona en un comunicat.

“Demanem a l’Ajuntament que defensi els interessos del comerç de proximitat i aturi aquesta implantació ”, explica Joaquín Nocete, president de la Federació, que creu que el nou supermercat projectat a Pomar “només farà que tanquin petits comerços i es destrueixin llocs de treball”. La Federació també es mostra sorpresa davant “l’obertura de tants Mercadonas en els darrers tres anys a la ciutat”.

Àlex Mañas, alcaldable d’ICV-EUiA –que va votar en contra de la requalificació–, assegura que “estem davant d’una operació que només respon a interessos privats i que suposa un altre cop al comerç de proximitat”.