Imatge d’una edició anterior de la Fira de segona mà de Tiana. Foto: Ajuntament

Montgat i Tiana se sumaran aquest diumenge a la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb dues activitats molt similars que aposten per la reutilització. Durant tot el matí, montgatins i tianencs podran gaudir d’un mercat i d’una fira de segona mà, respectivament.

Des de les 10, el parc del Tramvia acollirà el Mercat de segona mà de Montgat, que s’allargarà fins a les dues del migdia. Aquesta iniciativa permetrà als visitants comprar i bescanviar tota mena d’objectes, com ara llibres, roba o joguines. A més, tothom que s’hagi inscrit a l’activitat podrà col·locar la seva parada per vendre aquells productes que ja no fa servir.

Pel que fa a Tiana, la Fira de segona mà tindrà lloc a la plaça de la Vila i als carrers del centre, des de les 10.30 hores fins a les dues del migdia. Com en el cas anterior, els veïns i veïnes tindran l’oportunitat de fer intercanvis o compres i vendes d’objectes usats però en bon estat, per tal que puguin tenir una segona vida.

Ambdues activitats tenen objectius compartits: fomentar la reutilització i reduir així la generació de residus. I és que totes dues s’emmarquen en una proposta europea que persegueix aquestes finalitats arreu del continent. Es tracta d’un projecte que funciona des de fa 3 anys i que enguany s’està celebrant entre el 16 i el 24 de novembre. En l’àmbit català, l’Agència de Residus de Catalunya dona suport i promou aquesta iniciativa, que lluita per afavorir el medi ambient.