Una imatge del polígon del Gorg. Foto: Google Maps

La modificació del Pla General Metropolità (PGM) aprovada en l’última sessió plenària –gràcies als vots favorables de PP i CiU– que estableix l’ampliació dels usos de les zones industrials de Montigalà, Gorg i la Mora, ha topat amb el rebuig frontal del petit comerç badaloní. Aquesta ampliació es concreta, entre altres, en usos comercials, el que permetrà els empresaris majoristes de la zona vendre al detall.

“Aquesta decisió és l’agressió més gran de la història de Badalona al comerç de proximitat”. D’aquesta manera tan contundent s’expressa a Línia Badalona Joaquín Nocete, president de la Federació d’Associacions de Comerciants, que explica que “per més que es col·loquin més metres de superfície comercial la clientela no augmentarà”.

Nocete també critica l’Ajuntament, el qual, segons ell, “no fa res per protegir el comerç de proximitat, que és el que realment identifica a la ciutat”. Segons el consistori, aquesta mesura respon a la voluntat de “regenerar el teixit industrial d’aquests barris”. “Permetre que els majoristes puguin vendre al detall trencaria la cadena comercial”, augura Nocete, que considera que amb aquesta acció “empobriran tot l’entramat comercial de la ciutat”. La federació està preparant al·legacions a l’ampliació dels usos d’aquestes zones, una decisió que es va prendre “sense consultar-nos abans”, lamenta el seu president.