Un dels estands de la fira. Foto: Ateneu Cooperatiu

L’economia social i solidària cada cop està més de moda entre els comerços que busquen ser responsables i sostenibles. Aquesta iniciativa té tres característiques bàsiques: que satisfaci les necessitats humanes per sobre del lucre, que l’activitat econòmica es gestioni de manera democràtica i un compromís amb el medi natural i social.

Per segon any consecutiu la Fira d’Economia Social del Barcelonès Nord va instal·lar-se a Santa Coloma, amb cooperatives vingudes d’arreu del territori. L’objectiu és donar a conèixer els valors del consum alternatiu i responsable i, en definitiva, apropar l’economia social a aquells que no hi estan habituats.

Durant el matí de diumenge, una quinzena d’estands van organitzar tallers i activitats a la plaça de la Vila, en una jornada organitzada per l’Ateneu Cooperatiu amb la col·laboració de la Xarxa d’Economia Solidària del Barcelonès Nord. Hi van participar 18 cooperatives i projectes amb incidència social, que van fer xerrades, taules rodones, tallers i activitats per a tots els públics. A través del consum responsable, es volen donar a conèixer alternatives econòmiques diferents de les habituals.

Aprofitant que es va celebrar a Santa Coloma, hi van participar projectes locals com la Grama -la moneda local-, el centre de formació i treball Grameimpuls o l’obrador de Gramenet. També hi va ser la Vinya d’en Sabater, un dels cultius històrics més importants dels anys 70 amb la producció de vi com una de les activitats econòmiques més importants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram