Un client amb mascareta compra en un comerç de fruita i verdura ecològica. Foto: Aleix Freixas / ACN

L’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet s’ha adherit a una iniciativa que busca pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus impulsant la venda online. Sota el nom adomicili.cat, una vintena d’associacions locals de comerciants s’han organitzat per portar el producte de proximitat a les llars de les persones que es troben confinades a través d’una plataforma digital.

El projecte té l’objectiu de donar resposta a la paralització de l’economia provocada per la pandèmia posant a disposició dels ciutadans les dades de contacte de més de 1.700 comerços que segueixen oberts al públic o bé que ofereixen la possibilitat de fer entregues a domicili. Des del portal adomicili.cat, els usuaris poden seleccionar el seu barri o localitat, utilitzar un desplegable amb diferents categories de comerç i contactar directament amb les botigues.

La iniciativa ja compta amb el suport d’una vintena d’associacions de comerciants de municipis com Sant Cugat, del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Sentmenat, Sant Sadurní d’Anoia, Rubí, Ripollet, Premià de Mar, Manlleu o Valls. També san volgut sumar-se al projecte les entitats de barris de Barcelona com Sants o Horta i d’algun districte com el de l’Eixample.

Des de l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma que, malgrat que centenars d’associats han hagut de tancar les portes o han reduït la seva activitat al mínim, propostes com aquesta permeten que el petit comerç “segueixi fent arribar el seu producte a tots els clients que ho desitgin i els clients podran seguir comprant al comerç de confiança sense sortir de casa”.