La manifestació de dimarts reclamava més seguretat. Foto: Rafael González

El barri de Sant Roc viu dies convulsos després d’un intent de segrest d’una noia gitana de 12 anys al replà de casa seva. Així ho van denunciar els seus pares als Mossos poc després dels fets, que van tenir lloc el passat dia 21.

Rafael González, vicepresident de l’Associació de Marxants i oncle de la víctima, explica a Línia Nord que un grup de ciutadans xinesos haurien assaltat la nena al replà de casa seva, on l’haurien arrossegat per endur-se-la mentre impedien que la seva mare obrís la porta del pis per sortir a socórrer-la. “La resistència de la nena i els seus crits van alertar els veïns, que van sortir per veure què passava i van provocar que el grup fugís”, explica González, que assegura que l’escapada dels delinqüents va quedar enregistrada per una càmera de seguretat propera.

Per tal de condemnar aquest fet i reclamar “més seguretat al barri”, dimarts es va fer una manifestació a la plaça Roja on van assistir-hi centenars de persones, entre elles diversos representants municipals. També hi va ser present el president de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC), Simón Montero. L’entitat ja ha manifestat la seva “indignació” per aquest succés i ha deixat clar en un comunicat que “no pretén culpabilitzar tota una comunitat d’un fet aïllat i puntual”.

La família de la víctima també ha rebut el suport de l’Associació de Marxants. El seu president, Javier Oriola, explica que des de l’entitat donen “tot el suport” a la reivindicació de més seguretat al barri per evitar successos com el del passat dia 21.

Uns fets que han trasbalsat la vida de