Una comerciant amb mascareta atén un client a la fase intermèdia. Foto: Aina Martí / ACN

El ball de bastons de la política badalonina s’ha viscut amb especial expectació entre els comerciants locals. L’inici de la desescalada ha portat un bri d’esperança als catastròfics auguris que pronosticaven el tancament de molts negocis. “La venda s’ha disparat amb el pas a la fase intermèdia. No m’esperava que remuntéssim tan ràpid. S’està venent bastant”, assenyala sorprès Cintu Gubern, president de la Federació de Comerciants de Badalona. Malgrat la bona resposta de la ciutadania, Gubern assegura que per aconseguir certificar aquesta recuperació cal concretar les ajudes econòmiques municipals, que van ser consensuades amb tots els partits abans de la celebració del ple d’investidura.

El president de la federació confia que el canvi a l’alcaldia no suposi un impediment per l’entesa entre formacions i apel·la al “sentit comú” al qual Xavier García Albiol es va referir en el seu primer discurs com a nou alcalde de la ciutat. Entre les mesures que demanen els comerciants per pal·liar els efectes de la crisi econòmica, la condonació d’algunes taxes ajornades com l’impost de les terrasses i la promoció del comerç de proximitat per recuperar la “bona imatge” de Badalona.

ENTESA I POTENCIAL
En la mateixa línia que la federació de comerciants, la Cambra de Comerç de Barcelona es va dirigir als diferents grups municipals de la ciutat per demanar “consens” més enllà dels “interessos personals i de partit” per treballar per la reactivació del comerç local i el manteniment dels llocs de treball per fer de la població un referent metropolità.