L’Ajuntament ha elaborat un mapa de risc dels comerços. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha censat tots els establiments alimentaris que hi ha a la ciutat: carnisseries, fruiteries, pastisseries, peixateries o botigues de menjar preparats, entre d’altres.

És la primera vegada que es fa un recompte dels establiments minoristes d’alimentació a la ciutat i se’ls classifica per activitats. En tot el municipi, es van censar -amb dades de l’any passat- 978 bars, restaurants i menjars per emportar, 347 fleques, pastisseries i xurreries, 342 queviures i supermercats, 144 carnisseries, 90 fruiteries, verduleries i llegums i 60 peixateries, entre d’altres. En total, 1.694 establiments alimentaris, és a dir, 0,78 per cada 100 habitants. Una xifra allunyada del nombre de comerços al centre, on hi ha 4 negocis per cada centenar de badalonins. Aquesta xifra s’allunya de la mitjana catalana, en 1,3 per cada 100.

També s’ha elaborat un mapa de risc pel que fa a la seguretat alimentària i les condicions sanitàries dels locals. Tècnics especialitzats visiten els establiments i analitzen les pràctiques higièniques, l’emmagatzematge, les estructures i els equips i els plans de seguretat. Tot amb l’objectiu d’elaborar un informe i recomanar propostes de millora. A més, l’Ajuntament podrà sancionar els establiments que no compleixin la normativa.

De totes les visites realitzades fins ara -més de mil-, s’ha detectat un risc baix en un 33% dels establiments, mitjà al 60% i alt en un 7%, sent les carnisseries i les fruiteries els sectors amb riscos més elevats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram