Un professional sanitari realitza una prova PCR a una dona en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’índex de risc de brot ha patit un augment considerable aquestes últimes setmanes al Baix Maresme. Només Cabrils i Vilassar de Mar aconsegueixen baixar del llindar dels 500 punts, mentre que a la resta de municipis –El Masnou, Premià de Mar, Alella, Teià, Cabrera de Mar, Premià de Dalt i Vilassar de Dalt– les xifres s’eleven fins a superar en alguns casos els 1.000 punts.

Les pitjors dades de la zona les registren les poblacions de Vilassar de Dalt i Alella, que presenten un índex de 1.074 i 1.059 punts, respectivament. Aquests dos municipis també són els únics que superen el límit del 2 pel que fa a la taxa de reproducció de l’epidèmia, amb 2,02 i 2,21. Recordem que si aquest número és superior a 1, es considera que els contagis per la Covid-19 estan creixent de forma exponencial.

En tercer lloc del rànquing se situa el Masnou, que registra un risc de brot de 837 punts i una taxa de reproducció de gairebé 2, amb 1,71. També Premià de Mar i Premià de Dalt presenten xifres preocupants pel que fa a l’indicador amb 754 i 717 punts, però no arriben a les dades del Masnou pel que fa a la taxa, quedant-se per sota de l’1,7.

Superant el llindar dels 500 punts per poc trobem els municipis de Teià i Cabrera de Mar, amb 557 i 535 i una vintena de nous casos positius per coronavirus detectats per població en les últimes setmanes.

A la cua del rànquing se situa un dels grans municipis de la zona pel que fa a població, Vilassar de Mar, que presenta un índex de 402 punts i una taxa de reproducció inferior a 1, i la població de Cabrils, que no supera el límit de 400 punts però que sí que registra una taxa lleugerament per sobre de l’1.