Els futurs mentors van participar en una sessió informativa. Foto: Ajuntament

El Masnou tindrà un equip de mentors per als menors estrangers sense referents familiars, coneguts com a MENA, que viuen a l’Alberg Batista i Roca. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha dissenyat un programa pilot d’acompanyament, que té com a objectiu fomentar la convivència i la interacció d’aquests joves migrants amb els habitants dels municipis que els acullen. L’Ajuntament del Masnou ha estat un dels primers a sumar-s’hi.

El projecte consisteix en la formació de “tàndems de mentoria” entre persones adultes i adolescents i joves, assenyalen des de l’Ajuntament. La novetat d’aquest programa és que els mentors tenen una figura de “referent”, amb un paper molt diferent del professional, però sempre amb la supervisió i el suport d’un referent professional, el qual farà el seguiment del funcionament del tàndem i procurarà resoldre dubtes i demandes.

La relació amb els mentors haurà de permetre als joves migrants practicar el català o el castellà i conèixer la població i les seves tradicions.

L’Ajuntament va celebrar el 10 d’abril passat una sessió informativa, en la qual van participar més de vint persones, de les quals deu es van acabar apuntant al programa.

El consistori, però, explica que qualsevol persona que es vulgui apuntar com a mentor pot fer-ho a través de l’Àrea de Participació Ciutadana. Els únics requisits són tenir més de 25 anys i tenir contacte i participar en la vida social i/o cultural del Masnou.