Voluntaris de Premià Acull en un acte el 2017. Foto: Twitter (@PremiaAcull)

Premià Acull vol aconseguir un pis per poder acollir més persones immigrants i demandants de refugi al municipi. L’entitat premianenca encetarà el 15 de desembre, en un acte a la plaça dels Països Catalans, la campanya de recollida de fons per impulsar el Projecte Pis.

Heidi Galindo, membre del col·lectiu, ha explicat a Línia Mar que l’associació fa dos anys que acull persones estrangeres, la majoria demandants d’asil, a les llars de veïns i veïnes del poble.

Ara, però, Premià Acull s’ha constituït oficialment com a entitat i ha obert un compte bancari per poder fer una campanya de socis per finançar el Projecte Pis. A l’acte del 15 de desembre s’oferirà als assistents un dinar solidari que servirà per recaptar fons.

A més, el president del Comitè Català d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Miguel Pajares, també presentarà el seu llibre Crímenes de Hambre. Un percentatge de les vendes del llibre que es facin aquell dia serviran també per finançar el projecte.

NOUS REPTES
Galindo ha recordat que l’entitat va néixer fa dos anys arran d’un grup de premianencs que havien estat voluntaris als camps de refugiats de Grècia. Ara la situació ha canviat i ja no són les persones que fugen de la guerra de Síria les que més arriben al poble. “Ens arriba gent de la frontera sud, molt més joves”, ha ressaltat.

Amb el Projecte Pis volen arribar on les administracions molts cops no arriben. Galindo ha assegurat que no només volen acollir demandants d’asil i per això estan fent xarxa amb altres entitats per elaborar un protocol d’acollida i preparar tota la logística.