Un equip de Bombers de la Generalitat desinfecta la residència Ca n’Amell de Premià de Mar. Foto: Twitter (@bomberssav)

Situació límit a la residència Ca n’Amell de Premià de Mar. Segons ha confirmat l’Ajuntament en un comunicat, aquest geriàtric ja ha registrat 24 morts i prop de 200 contagis per coronavirus entre els seus usuaris. Només 28 dels interns han donat negatiu a les proves de detecció de la malaltia realitzades per un equip d’atenció primària desplaçat al centre a petició del departament de Salut. Això suposa que gairebé el 90% dels residents estan infectats per la Covid-19.

“Volem denunciar la manca de resposta correcta per part de la Generalitat com a màxims responsables de la situació. No han demostrat estar a l’altura de la gravetat dels fets i exigim des de l’ajuntament ser part activa de la solució. Ens hem sentit desplaçats i menyspreats”, assenyala l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Àngel Méndez. Des del consistori carreguen durament contra el Govern perquè fins aquest divendres no ha fet efectiva la intervenció de la gestió del geriàtric que es va anunciar el passat 3 d’abril.

Méndez qualifica de “negligència absoluta” la gestió que ha fet la direcció del centre i ja ha demanat establir una comunicació directe immediata i continuada amb l’equip del Servei Català de la Salut que n’assumirà el control. “Volem que les famílies tinguin informació directa i de primera mà. Des de l’Ajuntament tenim els recursos i les eines per habilitar canals de connexió a distància”, apunta l’alcalde.

La decisió d’intervenir la residència de Ca n’Amell es va prendre després que el consistori constatés que l’empresa gestora del geriàtric no va comunicar fins al passat 1 d’abril la defunció de dos dels residents, malgrat que el Centre d’Assistència Primària (CAP) portava des del dia 23 de març reclamant les dades de nombre de pacients i possibles casos d’infecció per la Covid-19.