El bloc dels fons Altamira ocupat al Masnou. Foto: Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme

Cop d’efecte en la manifestació per l’habitatge organitzada el passat 29 de març al Masnou. La protesta convocada per la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme va arrencar a la plaça d’Ocata i va aplegar desenes de persones amb l’objectiu de reclamar l’aturada dels desnonaments i la regulació dels preus del lloguer. La concentració -que va transcórrer amb normalitat fins passades les dotze del migdia- va acabar amb l’ocupació d’un bloc propietat del polèmic fons d’inversió Altamira al carrer Brasil.

Els impulsors de la marxa van reclamar a través de les xarxes socials suport veïnal per evitar que els Mossos d’Esquadra desnonessin les famílies vulnerables del col·lectiu que s’havien instal·lat a l’edifici. Moltes persones van respondre a la crida i es van acostar al bloc per fer pressió, entre les quals l’exalcaldessa de Badalona i candidata de la coalició entre la CUP i Guanyem, Dolors Sabater.

Després d’alguns moments de tensió, la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme va anunciar que finalment s’havia aconseguit resistir. “De moment, hem evitat que desnonin a les famílies: l’actitud i determinació de la nostra gent ha frenat als mossos. Però, alerta, l’amenaça segueix en peu”, assenyalaven a través de les xarxes.

La celebració, però, va durar poc. Només dos dies després, el col·lectiu tornava a alçar la veu per reclamar la mobilització un altre cop davant la imminent amenaça d’un desnonament per part dels efectius policials en coordinació amb el fons propietari de l’edifici que finalment tampoc es va produir.